Χρυσός

Για τα κοσμήματα που θα επιλέξεις να σε συνοδεύουν πάντα και θες να κρατήσουν στον χρόνο υπάρχει ένα ιδανικό μέταλλο κατασκευής. Ποιό άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από τον χρυσό;

Στην χρυσοχοΐα, το υλικό που προκύπτει από την πρόσμιξη μετάλλων και χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων ονομάζουμε κράμα. Στα κράματα χρυσού, μετράμε το ποσοστό παρουσίας του χρυσού σε καράτια ή σε χιλιοστά (24Κ ή 1000 χιλιοστά είναι ο καθαρός χρυσός). Καθώς ο χρυσός έχει πολύ χαμηλή σκληρότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέταλλα, αποφεύγεται η χρήση του σε κοσμήματα στην καθαρή του μορφή. Καθώς στα κράματα αποτελεί συνήθως το μαλακό υλικό, όσο μειώνεται η ποσόστωση του χρυσού τόσο πιο σκληρό είναι το κράμα, δηλαδή ένα κόσμημα 22 καρατίων είναι εμφανώς πιο μαλακό από ένα αντίστοιχο 14 καρατίων.

Στα κοσμήματα του PRIGIPO RENDEZVOUS χρησιμοποιούμε χρυσό 18 ή 14 καρατίων και στο εσωτερικό κάθε κοσμήματος χαράσσονται οι αντίστοιχες σφραγίδες των 750 ή 585 χιλιοστών. Στην καθαρή του μορφή, δηλαδή στα 24Κ ο χρυσός έχει την χαρακτηριστική του κίτρινη λάμψη και απόχρωση. Στα κράματα προσμίξεων, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αυτά που προσδίδουν τις αλλαγές στο χρώμα του χρυσού και συνεπώς μπορούμε να διαθέτουμε επίσης “λευκό” ή “ροζ” (κόκκινο) χρυσό. Στον κίτρινο χρυσό 18Κ η ένταση του κίτρινου χρώματος είναι αρκετά δυνατή και θερμή, λόγω της μεγάλης ποσόστωσης του χρυσού (75%), ενώ αντίθετα στα 14Κ (58%) το κίτρινο χρώμα φαίνεται πιο ψυχρό. Παράλληλα στον λευκό χρυσό προσδίδεται μία κίτρινη χροιά ενώ στον ροζ μειώνεται η ένταση της κόκκινης απόχρωσης.

 

Γυαλιστερή εφαρμογή:

Ματ εφαρμογή:

 

×