Χρήσιμες πληροφορίες

DIAMONDS

Το έχουμε ακούσει, το έχουμε πει, το έχουμε τραγουδήσει: Diamonds are forever. 

Είναι σίγουρα ο πιο διάσημος, ο πιο πολυπόθητος, και πιο πολύτιμος λίθος, αλλά πόσα αλήθεια ξέρουμε για το διαμάντι; 

Ας αρχίσουμε αναφέροντας πως στην καθαρότερη μορφή του είναι ένας κρύσταλλος ο οποίος συνίσταται εξ’ ολοκλήρου από άνθρακα και αποτελεί το φυσικό υλικό με την μεγαλύτερη σκληρότητα. Παρόλη την σκληρότητά του όμως, είναι ευαίσθητο και θραύεται σχετικά εύκολα εάν υποστεί κάποιο απότομο χτύπημα λόγω του σχισμού, δηλαδή της χαρακτηριστικής του ιδιότητας να χωρίζεται με τέλειο τρόπο κατά μήκος ορισμένων διευθύνσεων, 

Τα παραπάνω αυτά χαρακτηριστικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κατεργασία του διαμαντιού, καθώς προκειμένου να φτάσει στην τελική μορφή και να αξιολογηθεί, χρειάζεται να περάσει από πολύ συγκεκριμένα στάδια τα οποία εν τέλει, θα προσδώσουν την τελική του ποιότητα. Το ίδιο σημαντικά είναι και για την καθημερινή χρήση, καθώς χρειάζεται προσοχή να μην χτυπηθεί με τρόπο τέτοιο που να οδηγήσει σε θραύση, αλλά και να αποφεύγεται η επαφή με λιπαρές ουσίες όπως κρέμες ή σαπούνι, οι οποίες μπορεί να θαμπώσουν την λάμψη του.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, καθώς το διαμάντι αποτελεί φυσικό υλικό, κάθε μία πέτρα είναι μοναδική και μπορεί να ποικίλει σε μέγεθος, χρώμα, σχήμα, καθαρότητα, και συνεπώς σπανιότητα. Στον μοναδικό συνδυασμό των παραπάνω χαρακτηριστικών βρίσκεται και η ομορφιά του να μπορείς να διαλέξεις την πέτρα που είναι προσωπικά η ιδανική για σένα.

Για να μπορέσουμε όμως να αξιολογήσουμε και να κοστολογήσουμε αντικειμενικά ένα διαμάντι, ανατρέχουμε σε 4 βασικές κατηγορίες, γνωστές και ως τα “4 C”: 

Το μέγεθος, δηλαδή το βάρος του σε καράτια (Carats),

το χρώμα (Colour),

την καθαρότητα (Clarity), 

και τέλος την κοπή του (Cut).


Το βάρος σε καράτια (Carats)

Το καράτι (ct) αποτελεί την μονάδα μέτρησης του βάρους των πολύτιμων λίθων, συνεπώς και του διαμαντιού, και αντιστοιχεί σε 0,2 γραμμάρια. 

Εάν όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες αξιολόγησης παραμένουν ίδιοι, όσο μεγαλύτερο είναι το διαμάντι, τόσο πιο σπάνιο είναι άρα και ακριβότερο. Η διαφορά στην αξία διαμαντιών διαφορετικού βάρους δεν είναι γραμμικά ανάλογη των καρατίων, αφού μεγάλα, συνεχόμενα κομμάτια κρυστάλλων είναι εξαιρετικά σπάνια στην φύση. Ωστόσο, ακόμα και δύο πέτρες ακριβώς ίδιου μεγέθους μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές στην αξία τους, καθώς και οι τέσσερις παράγοντες έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην πολυτιμότητα μιας πέτρας.

 

Το χρώμα (Colour)

Τα διαμάντια μπορούν να διακριθούν σε δύο βασικές κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα τους. 

Τα πιο συνήθη είναι τα άχρωμα (Colourless) τα οποία κυμαίνονται από εντελώς άγχρωμα μέχρι και σε ελαφριές αποχρώσεις κίτρινου, καφέ, πράσινου και γκρι. Καθώς στην πλειοψηφία τους τα διαθέσιμα κατεργασμένα διαμάντια έχουν ελαφριές χροιές χρώματος, κυρίως κίτρινου, όσο πιο άχρωμη είναι η πέτρα, τόσο σπανιότερη, άρα και πολύτιμη.

Αν και η πλειονότητα των διαμαντιών που απαντώνται στη φύση είναι (περισσότερο ή λιγότερο) άχρωμα, ορισμένα έχουν έντονο, βαθύ, και πλούσιο χρώμα. Τα διαμάντια αυτά ονομάζονται χρωματιστά διαμάντια (Fancy Colored Diamonds) και είναι μπλε, πράσινου, καφέ, ροζ, ή κίτρινου χρώματος (...). Οι ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται στη φύση προκειμένου να μετατραπεί ένα άχρωμο διαμάντι σε χρωματιστό είναι εξαιρετικά σπάνιες. Έτσι λοιπόν στην συγκεκριμένη κατηγορία αντίθετα με τα άχρωμα διαμάντια, η ένταση και συνεπώς η σπανιότητα του χρώματος είναι εκείνη που ανεβάζει την αξία τους. 


Η καθαρότητα (Clarity) 

Η καθαρότητα ενός διαμαντιού καθορίζεται από εάν, και σε ποιό βαθμό, το διαμάντι υφίσταται εσωτερικές ή εξωτερικές αλλοιώσεις σε κλίμακα μεγέθυνσης x10.

Πιο απλά, τα απολύτως άψογα διαμάντια (Flawless), δηλαδή εκείνα στα οποία δεν παρατηρούνται ορατές αλλοιώσεις ακόμα και σε μεγέθυνση x10, είναι εξαιρετικά σπάνια και αντίστοιχα πολύτιμα. Ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο, τον αριθμό, τη θέση και το χρώμα των αλλοιώσεων και τον έγκλειστων στοιχείων που μπορεί να παρατηρηθούν, τα διαμάντια αξιολογούνται σε μια κλίμακα από Flawless έως Imperfect. 

Η αναζήτηση του πεντακάθαρου, λαμπερού διαμαντιού μπορεί να πάρει κινηματογραφικές διαστάσεις, καθώς όμως οι όποιες “ατέλειες” παρατηρούνται είναι φυσικές και μοναδικές για κάθε πέτρα, και ένα Imperfect διαμάντι μπορεί να έχει την δική του γοητεία μέσα από την μοναδική σύστασή του.


Η κοπή (Cut)

Η μοναδική ιδιότητα του διαμαντιού να διαχέει το φως και να δημιουργεί ιριδισμούς, έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της κοπής του. Ενώ πολύ συχνά στο μυαλό μας η κοπή συνδέεται μόνο με το σχήμα της πέτρας (Style of Cut) στην πραγματικότητα αποτελεί την πιο πολύπλοκη παράμετρο αξιολόγησης. Αξιολογείται σε σύνολο από Excellent έως Poor, με βάση τα παρακάτω χαρακτηριστικά: η Λαμπρότητα (Brightness), δηλαδή η συνολική ποσότητα του φωτός που ανακλάται από το διαμάντι, ο Διασκεδασμός (Fire), η ανάλυση του λευκού φωτός στα χρώματα της ίριδας μέσα από την πέτρα, τo Σπινθήρισμα (Scintillation), η ένταση των χαρακτηριστικών ζωηρών ανακλάσεων που παρατηρούνται κατά την κίνηση του διαμαντιού κόντρα στο φως.  Τέλος το σχήμα (Style of Cut) όπου καθορίζεται από το σχήμα του περιγράμματος της πέτρας (round, oval, emerald-octagonal, pear, marquise, square, cushion κτλ) σε συνδυασμό με το σχήμα και την κατανομή των εδρών στην επιφάνειά της (brilliant, step, rose κλτ) και εξαρτάται από την επιδεξιότητα του τεχνίτη κατά την διάρκεια της κατεργασίας. Το σχήμα αξιολογείται συνολικά ανάλογα με την συμμετρία, τις αναλογίες και το φινίρισμα της κοπής αλλά και του περιγράμματος καθ’ αυτού, καθώς σε δύο απολύτως αντίστοιχες σε ποιότητα κοπής πέτρες ένα Round Brilliant διαμάντι κοστίζει περισσότερο από ένα πχ. Square Brilliant.

Στα πιο κλασσικά σχέδια της συλλογής Special Occasion Rings επιλέγουμε κυρίως Natural Round Brilliant ή Pear Brilliant Cut διαμάντια. Ωστόσο σε κάποια από τα πιο ιδιαίτερα μας σχέδια ή και επίσης στα μοναδικά (One Of A Kind) σχέδια χρησιμοποιούμε και διαμάντια άλλης κοπής όπως και διάφορους άλλους πολύτιμους λίθους και gems.

 

COLOURED PRECIOUS STONES

H βασικότερη και πιο πολύτιμη κατηγορία έγχρωμων πολύτιμων λίθων είναι εκείνη των ορυκτών Κορουνδίου (Corundum) το οποίο μπορεί να βρεθεί στη φύση σε όλα τα χρώματα της ίριδας. το Το όνομα Ζαφείρι έχει κυρίως όμως συνδεθεί με το έντονο μπλε χρώμα, ενώ ως Ρουμπίνι αναφερόμαστε μόνο σε ένα συγκεκριμένο φάσμα του κόκκινου Κορουνδίου. Σε όλα τα υπόλοιπα χρώματα πέτρας εκτός των χαρακτηριστικών μπλε και κόκκινου αναφερόμαστε ως Fancy Coloured Sapphires, με εξαίρεση μιας συγκεκριμένης και σπάνιας χροιάς Πορτοκαλί-Ροζ Ζαφειριού η οποία ονομάζεται Padparadscha.

Είναι το δεύτερο σε σειρά σκληρότερο πέτρωμα μετά το διαμάντι και αξιολογείται κυρίως ανάλογα με την ένταση του χρώματος του, αλλά παράγοντες όπως η καθαρότητα ή η ποιότητα της κοπής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση του χρώματος, συνεπώς και την τιμή του. 

SAPPHIRES

Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα Ζαφείρια στο εμπόριο έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να βελτιωθεί το χρώμα και η καθαρότητά τους, για αυτό και ο τόπος προέλευσής τους συνήθως αναγράφεται και είναι ενδεικτικός της σπανιότητας άρα και της αξίας τους. 

Τα πιο πολύτιμα και σπάνια Ζαφείρια είναι τα Casmir, ονομασμένα από τον τόπο προέλευσής τους, τα οποία και έχουν θέσει την βασική απόχρωση μπλε του ζαφειριού. Εξίσου πολύτιμα και ίσως περισσότερο γνωστά είναι τα Royal Blue, στα οποία ανήκει το ζαφείρι του διάσημου δαχτυλιδιού αρραβώνων της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ενώ οι τόνοι χρώματος μπορεί να ποικίλουν, ο κορεσμός και η ζωντάνια του χρώματος αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα αξιολόγησης ενός ζαφειριού, ενώ συνήθως απαντώνται στην φύση με μεγαλύτερη καθαρότητα απ' ότι τα ρουμπίνια.

 

Marquise shaped Sapphires and a round shaped Diamond

 

 

RUBIES

Το Ρουμπίνι είναι η πιο πολύτιμη ποικιλία του ορυκτού Κορουνδίου και αφορά στις πέτρες εκείνες που ανήκουν στο φάσμα του κόκκινου, από το φωτεινό, κορεσμένο κόκκινο μέχρι κόκκινο με ελαφριές χροιές μωβ ή καφέ. 

Η ένταση του κόκκινου εξαρτάται από την περιεκτικότητα χρωμίου στην πέτρα, ενώ η παρουσία άλλων στοιχείων όπως ο σίδηρος μπορεί να μειώσει την φωτεινότητα και την ένταση του χρώματος. Το καθαρό, έντονο κόκκινο της μέσης του φάσματος, το οποίο αποτελεί και την πιο πολύτιμη χροιά Ρουμπινιού ονομάζεται Pigeons Blood και είναι σπάνιο στην φύση, ενώ τα περισσότερα ανώτατης ποιότητας κόκκινου Ρουμπίνια προέρχονται από την περιοχή των Ιμαλαΐων και συγκεκριμένα την Μυανμάρ, το Νεπάλ και το Βόρειο Βιετνάμ. Ρουμπίνια άνω του ενός καρατίου είναι εξαιρετικά σπάνια, και για αυτό τον λόγο η αξία τους αλλάζει εκθετικά από τις μικρότερες στις μεγαλύτερες πέτρες και
συχνά σπάνε ρεκόρ σε δημοπρασίες. Pear shaped Ruby , pear shaped pink Sapphire and a round shaped Diamond

 

FANCY COLOURED SAPPHIRES

Ενώ τα Ζαφείρια άλλου χρώματος πέραν του μπλε και του κόκκινου αξιολογούνται επίσης βάση της καθαρότητας, του μεγέθους, της κοπής και της έντασης του χρώματος, πέτρες διαφορετικής χροιάς χρώματος μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικές τιμές λόγω της σπανιότητας τους στην φύση. Το Πορτοκαλί-Ροζ Ζαφείρι Padparadscha κρατάει την πρώτη θέση ενώ ακολουθούν κατά σειρά ροζ, μωβ, πράσινα και τέλος κίτρινα, τα πιο κοινά από τα φυσικά ζαφείρια.

Μετά το Κορούνδιο, οι επόμενοι πολύτιμοι φυσικοί κρύσταλλοι είναι εκείνοι της Βηρύλλου. Είναι ορυκτό με πολύ μικρότερη σκληρότητα από εκείνη του διαμαντιού και του ζαφειριού, με μακρόστενη κρυσταλλική δομή και για τον λόγο αυτό συναντάται σε περιορισμένα είδη κοπής. Είναι σχετικά εύθραυστοι και ευαίσθητοι σε διαβρωτικές ουσίες, για τον λόγο αυτό θέλουν μεγαλύτερη προσοχή κατά την κατεργασία, το δέσιμο και την χρήση τους.

EMERALD

Σμαράγδια ονομάζουμε τους κρυστάλλους Βηρύλλου οι οποίοι έχουν έντονο πράσινο ή φωτεινό πράσινο χρώμα με τόνους μπλέ.

Στα περισσότερα φυσικά Σμαράγδια μπορούμε να αναγνωρίσουμε εμφανή έγκλειστα, φαινόμενο το οποίο οι γεμολόγοι ονομάζουν “εσωτερικό κήπο” (jardin) ενός σμαραγδιού. Η έλλειψη εγκλείστων στο εσωτερικό μιας πέτρας είναι συχνά σημάδι αμφιβολίας για τους ειδικούς λόγω ακριβώς της μεγάλης σπανιότητάς της στην φύση. Λόγω της μορφής των φυσικών κρυστάλλων, η κοπή η οποία έχει επικρατήσει είναι η οκτάγωνη αποτελούμενη από τετράγωνα step cuts, γνωστή και ως emerald cut, ενώ η ποιότητά της συνεχίζει να είναι ενδεικτική της τελικής αξίας της πέτρας. Παράλληλα, λόγω της μικρότερης πυκνότητας του υλικού σε σχέση με άλλους πολύτιμους λίθους, τα σμαράγδια συγκεκριμένων καρατίων φαίνονται εμφανώς μεγαλύτερα από αντίστοιχου βάρους διαμάντια ή ζαφείρια.

Oval shaped Emerald and marquise shaped Diamonds

 

AQUAMARINE

Οι Ακουαμαρίνες έχουν πάρει το όνομά τους από το χρώμα του νερού της θάλασσας στα Λατινικά, και αυτό ακριβώς είναι το φάσμα χρώματος το οποίο περιέχουν: μπλέ, γαλάζιο και τυρκουάζ, από έντονους μέχρι σχεδόν άχρωμους, διαυγείς τόνους.

Οι ιδανικές πέτρες είναι εκείνες με έντονες γαλάζιες, ή μπλέ αποχρώσεις, ενώ συναντώνται σε μακρόστενους, τόσο υπερμεγέθεις όσο και μικροσκοπικούς κρυστάλλους, με μεγάλη διαύγεια και εμφανή καθαρότητα. Καθώς η καθαρότητα είναι συνήθως δεδομένη στους κατεργασμένους λίθους, ενώ η ένταση του χρώματος χαμηλή, συνήθως δίνεται μεγάλη έμφαση στην κοπή της πέτρας, τέτοια, που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάζει λαμπερότητα παρόμοια με του διαμαντιού.


OTHER GEMS 

TOURMALINE

Οι κρύσταλλοι Τουρμαλίνης αποτελούν ένα από τα πιό πλούσια σε χρωματική παλέτα ορυκτά, καθώς ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε στοιχεία όπως ο σίδηρος, το τιτάνιο και το μαγγάνιο κυμαίνονται από πράσινα και μπλέ σε κίτρινες και ροζ αποχρώσεις, ακόμα και στο ίδιο στέλεχος κρυστάλλου. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι λεγόμενες “Watermelon Tourmalines”.

Λόγω της πληθώρας σε χρώματα και μεγέθη τα οποία μπορούμε να βρούμε στην φύση, ενώ η αξία της Τουρμαλίνης συνεχίζει να εξαρτάται από τα καράτια, την κοπή και την καθαρότητά της,  διαφέρει αρκετά ανάμεσα στις διαφορετικές χρωματικές της ποικιλίες.

PEARLS

Σύμβολο της κομψότητας και της πολυτέλειας ήδη από την αρχαιότητα, τα μαργαριτάρια δεν έχουν χάσει ποτέ την αίγλη τους. Αν και είναι περισσότερο διάσημα για την γυαλάδα τους, αξιολογούνται σύμφωνα με τους 7 παρακάτω παράγοντες: τη χαρακτηριστική γυαλάδα τους, τους ιριδισμούς, τις αντανακλάσεις και την στιλπνότητά της, την ποιότητα της επιφάνειάς τους, κατά πόσο δηλαδή είναι λεία και χωρίς αλλοιώσεις, το σχήμα τους, καθώς πιο διαδεδομένα είναι τα στρογγυλά και συμμετρικά, όμως υπάρχουν διάσημα, ασύμμετρα Baroque μαργαριτάρια με την δική τους ιδιαίτερη γοητεία, το μέγεθος, καθώς αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια, όσο μεγαλύτερα τόσο μεγαλύτερη και η αξία τους, το χρώμα, ενώ τα λευκά είναι τα πιο γνωστά, άλλες φυσικές αποχρώσεις είναι επίσης δημοφιλείς, του περιβλήματος του πυρήνα τους, σύμφωνα με την ποιότητα, το πάχος, και την διαφάνειά του, και τέλος την ομοιομορφία μεταξύ τους όταν χρησιμοποιούνται μαζί σε κάποιο κόσμημα.

Καθώς τα μαργαριτάρια είναι οργανικό υλικό, καλλιεργημένα ή φυσικά, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην μεταχείρισή τους. Διαβρωτικά υλικά ή προϊόντα που μπορούν να αλλοιώσουν την επιφάνειά τους πρέπει να αποφεύγονται, όπως και συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας γιατί μπορούν να ραγίσουν.

 White opaque Pearl and round shaped Diamonds

 

GOLD

Για τα κοσμήματα που θα επιλέξεις να σε συνοδεύουν πάντα και θες να κρατήσουν στον χρόνο υπάρχει ένα ιδανικό μέταλλο κατασκευής. Ποιό άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από τον χρυσό;

Στην χρυσοχοΐα, το υλικό που προκύπτει από την πρόσμιξη μετάλλων και χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων ονομάζουμε κράμα. Στα κράματα χρυσού, μετράμε το ποσοστό παρουσίας του χρυσού σε καράτια ή σε χιλιοστά (24Κ ή 1000 χιλιοστά είναι ο καθαρός χρυσός). Καθώς ο χρυσός έχει πολύ χαμηλή σκληρότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέταλλα, αποφεύγεται η χρήση του σε κοσμήματα στην καθαρή του μορφή. Καθώς στα κράματα αποτελεί συνήθως το μαλακό υλικό, όσο μειώνεται η ποσόστωση του χρυσού τόσο πιο σκληρό είναι το κράμα, δηλαδή ένα κόσμημα 22 καρατίων είναι εμφανώς πιο μαλακό από ένα αντίστοιχο 14 καρατίων.

Στα κοσμήμα τα του PRIGIPO RENDEZVOUS χρησιμοποιούμε χρυσό 18 ή 14 καρατίων και στο εσωτερικό κάθε κοσμήματος χαράσσονται οι αντίστοιχες σφραγίδες των 750 ή 585 χιλιοστών. Στην καθαρή του μορφή, δηλαδή στα 24Κ ο χρυσός έχει την χαρακτηριστική του κίτρινη λάμψη και απόχρωση. Στα κράματα προσμίξεων, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αυτά που προσδίδουν τις αλλαγές στο χρώμα του χρυσού και συνεπώς μπορούμε να διαθέτουμε επίσης “λευκό” ή “ροζ” (κόκκινο) χρυσό. Στον κίτρινο χρυσό 18Κ η ένταση του κίτρινου χρώματος είναι αρκετά δυνατή και θερμή, λόγω της μεγάλης ποσόστωσης του χρυσού (75%), ενώ αντίθετα στα 14Κ (58%) το κίτρινο χρώμα φαίνεται πιο ψυχρό. Παράλληλα στον λευκό χρυσό προσδίδεται μία κίτρινη χροιά ενώ στον ροζ μειώνεται η ένταση της κόκκινης απόχρωσης.


Αν και συνήθως προτιμάμε να διατηρούμε το φυσικό χρώμα του χρυσού, μπορούμε να επιμεταλλώσουμε οποιοδήποτε κόσμημα ώστε να αλλάξουμε το χρώμα του.

Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μία ήδη μεταλλική επιφάνεια. Γίνεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αποκλειστικά το χρώμα του αντικειμένου και όχι την υφή του.

Τα χρώματα επιμετάλλωσης που θα δεις στα χειροποίητα κοσμήματα Πριγκιπώ είναι: το χρυσό (επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24Κ), το ροζ (επιμετάλλωση ροζ χρυσού 14Κ), και το ανοιχτό γκρι (επιμετάλλωση πλατίνας).

 

Γυαλιστερή υφή:

Ματ υφή: 

 

MAKING UP YOUR MIND

Είτε αναζητάς το τέλειο κόσμημα για σένα ή για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που θα σε οδηγήσουν πιο εύκολα στην επιλογή του ιδανικού κοσμήματος. 

Για εμάς στο PRIGIPO RENDEZVOUS, o βέλτιστος τρόπος είναι να ορίσουμε ένα ραντεβού ώστε να δούμε μαζί τα σχέδια από κοντά και να λύσουμε επιτόπου όποιες τυχόν απορίες σχηματιστούν. Σε περίπτωση που όμως αυτό δεν είναι δυνατό μπορούμε πάντα να σε καθοδηγήσουμε από απόσταση ξεκινώντας από τα εξής βασικά ερωτήματα:

Ποιο είναι το ποσό που θα ήθελες να διαθέσεις; Η μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, πολύτιμους λίθους και συνδυασμούς μπορεί να είναι χαοτική. Άν έχεις ως αφετηρία ένα εύρος τιμής θα βοηθήσει να σε κατευθύνουμε σε μια επιλογή σχεδίων ώστε να βρεθεί το ιδανικό για σένα.

Ποιά σχέδια ταιριάζουν περισσότερο στην αισθητική σου; Κλασικά και διαχρονικά, μοναδικά και ιδιαίτερα, μίνιμαλ, ρομαντικά ή εξεζητημένα; Το ιδανικό κόσμημα είναι αυτό που θα μπορεί να σε συνοδεύει πάντα και θα συμφωνεί με το στυλ και την προσωπικότητά σου.

Ποια θα είναι τα τελικά χαρακτηριστικά του κοσμήματος; Το μέταλλο και η πέτρα που θα δέσουν καλύτερα μεταξύ τους; Συνάδουν με το εύρος τιμής και την αισθητική σου; Με μια ματιά στα ESSENTIAL TIPS μπορείς να μάθεις βασικές πληροφορίες για τα υλικά κατασκευής που θα σε οδηγήσουν στην τελική απόφαση. 

 

RING SIZING

Πως μετράς το δάχτυλο σου; 

To δαχτυλίδι εφαρμόζει ιδανικά στα δάχτυλα σου όταν είναι αδύνατον να βγει κάνοντας κάποια απότομη κίνηση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περάσει από την κλείδωσή σου βρίσκοντας μικρή αντίσταση. Να σκέφτεσαι πως τα δάχτυλα σου είναι ζωντανά και αλλάζουν σχήμα όπως ολόκληρο το σώμα σου. Με τη ζέστη, μπορεί να μεγαλώσουν. Το πρωί, είναι συνήθως πιο μικρά. Ναι, καλά κατάλαβες, η θερμοκρασία λέει πολλά στα χέρια σου. Ιδανικό είναι να μετρήσεις 3 - 4 φορές το δάχτυλο σου σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας. 

*Χρήσιμο Tip* Αν βλέπεις πως είσαι ανάμεσα σε δύο μεγέθη, διάλεξε το μικρότερο. 

Αν το δαχτυλίδι είναι για έκπληξη / πρόταση. 

Το ιδανικό; "Δανείσου" ένα από τα δαχτυλίδια που ήδη έχεις ή έχει το αγαπημένο σου πρόσωπο, και χρησιμοποίησε τον οδηγό. Όσο πιο απλό το δαχτυλίδι που θα δοκιμάσεις τόσο το καλύτερο, απέφυγε επίσης όσο είναι δυνατόν τα φαρδιά δαχτυλίδια (είναι συνήθως ένα νούμερο μεγαλύτερο). Να θυμάσαι όμως - μπορούμε πάντα πολύ εύκολα να αλλάξουμε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που θα διαλέξεις!

Βρες τον οδηγό μεγέθους ΕΔΩ.

×